Anžetu Kopitarju izročeno priznanje SPORTO znamka leta 2012

Anže Kopitar, igralec Los Angeles Kings in najboljši slovenski hokejist, je bil v okviru konference SPORTO 2012 (potekala je 26. in 27. novembra lani) razglašen za SPORTO Znamko leta 2012 med športniki glede na rezultate raziskave, ki jo med slovensko splošno javnostjo izvaja Inštitut za raziskovanje medijev in trga Mediana.

Priznanje mu je bilo vročeno po zaključku NHL sezone in vrnitvi v Slovenijo, v okviru 3. Dobrodelnega golf turnirja Anžeta Kopitarja, ki je potekal v soboto, 29. junija na Bledu.

Anže Kopitar je bil najvišje ocenjeni športnik med splošno javnostjo glede na elemente, ki jih raziskava vključuje; prepoznavnost, transakcija (poznavanje in spremljanje rezultatov), vrhunskost (globalni doseg), zadovoljstvo z rezultati, uspešnost (trenutni dosežki in potencial), osebnost (všečnost, simpatičnost) in glasništvo (vključenost v neformalnih pogovorih). Predstavniki Mediane so posebej poudarili visoke ocene pri elementih vrhunskosti, osebnosti ter trenutnih dosežkov in potenciala v prihodnje.

Anže Kopitar je priznanje prejel drugič (prvič v letu 2008). Raziskava se izvaja od leta 2007 in izpostavlja najbolj prepoznavne, priljubljene, uspešne in hkrati tržno najzanimivejše športnike posameznike, posameznice in športne klube. Najvišje ocenjeni športniki po mnenju splošne javnosti so do sedaj bili Iztok Čop (2007), Primož Kozmus (2009) in Dejan Zavec (2010, 2011). V kategoriji športnic in klubov sta letos SPORTO Znamki leta postala Tina Maze (tretjič) in NK Maribor (prvič).

Na fotografiji (od desne proti levi): Anže Kopitar, Janja Božič Marolt (Mediana), Dragan Perendija (SPORTO konferenca / S.V.-RSA)

Video izjava ob prejemu priznanja:

0 komentarjevHTML je dovoljen