Predavatelji in gosti

 

Aleksander Čeferin

UEFA | Predsednik

Bio

Aleksander Čeferin je bil na 12. izrednem kongresu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Atenah septembra 2016 izvoljen kot 7. predsednik UEFA. Hkrati je postal podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Od leta 2011 do leta 2016 je bil v vlogi predsednika Nogometne zveze Slovenije.


Sam Seddon

IBM | Vodja športnih sponzorstev

Bio

Sam je pri tehnološkem velikanu IBM vodi in upravlja športna partnerstva z Wimbledonom in ragbi zvezo »England Rugby«. Med drugim je odgovoren za digitalno strategijo in storitve, ki jih IBM zagotavlja za Wimbledon, kjer v vrhuncu teniškega turnirja vodi ekipo 180 ljudi. Seddon je bil leta 2015 prepoznan (s strani Information Age) za enega izmed vodilnih strokovnjakov na področju uporabe podatkov. Lanska kampanja v povezavi z Wimbledonom, ki jo je vodil, je prejela nagrado Campaign Magazine za najboljšo digitalno inovacijo leta.

Twitter | LinkedIn


Carsten Thode

Synergy | Direktor strategij

Bio

Carsten je direktor strategij pri Synergy, eni vodilnih sponzorskih agencij s pisarnama v Londonu in New Yorku. Med naročniki agencije so med drugimi podjetja Bose (partnerstvo z ekipo Mercedes AMG Petronas F1), Beko (partnerstvo s FC Barcelono), BMW, Coca-Cola, Under Armour, Aviva, SSE, Canterburry in Accenture. Thode je bil pred prihodom v Synergy v vlogi globalnega sponzorskega menedžerja pri Reutersu (formula 1 in golf) ter v vlogi vodje strategij pri angleškem nogometnemu klubu Manchester United.

Twitter | LinkedIn


Ian Mollard

Curiosity 360 Productions | Direktor

Bio

Ian ima več kot 25 izkušenj dela v industriji športnih dogodkov. V zadnjih letih se je osredotočil na produkcijski del in bil vključen v (para)olimpijske igre London 2012 in Rio 2016, SP v rokometu Katar 2015, Evropske igre Baku 2015, Invictus Games 2014 in 2016 ter SP v atletiki London 2017. Na atletskem SP je z ekipo »oživil« maskoto »Hero The Hedgehog«, ježka junaka, ki je prevzel srca ljudi in postavil nove standarde v interakciji z občinstvom. Aktivacija je bila nagrajena v okviru BT Sports Industry Awards 2017.

Twitter | LinkedIn