Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

NK Maribor prvi tudi na družbenih omrežjih

19.5.2015

Tudi v tokratni (aprilski) številki SPORTO magazina smo pripravili pregled slovenskih športnikov in športnic ter športnih klubov ter zvez na družbenih medijih – tokrat ob Twitterju še na Facebooku.  
 
Twitter
 
Do večjih sprememb na vrhu ni prišlo (1. @AnzeKopitar, 2. @Goran_Dragic), je pa najvišje uvrščena dama (in edina ženska športnica v slovenskem Top 20) @TinaMaze stopila še stopničko višje in pristala na tretjem mestu. Največji skok je sicer uspel @VuckicHari29, ki mu je (ne samo nogometno) zelo koristila posoja iz Newcastle Uniteda v kultni Rangers iz Glasgowa; njegov Twitter račun je zrasel za kar 167 odstotkov. Več kot podvojila se je tudi številka sledilcev @zoran_dragic, medtem ko so novinci na lestvici @benoudrih1, @KevinKampl_KK in @peteprevc. 

 
@nkmaribor je že pred 13. naslovom državnega prvaka prvo mesto (verjetno kar za nekaj časa) osvojil tudi med slovenskimi klubi in zvezami na Twitterju. Uvrstitev v UEFA ligo prvakov je vijoličastim omogočila skok s 3. na 1. mesto ter povečala število sledilcev na Twitterju kar za 174 odstotkov. Zdaj jih imajo skoraj še enkrat toliko kot drugouvrščena @TeamSlovenia in tretjeuvrščena @nzs_si.


 
Facebook
 
Nesporna št. 1 na največjem družbenem omrežju je Tina Maze, ki ima že precej več kot 400.000 »všečkov«, sledita pa ji glavna »tviteraša« Anže Kopitar in Goran Dragić, za katerima je uvrščen biatlonec Jakov Fak, ki je izjemno aktiven in priljubljen na Facebooku, skoraj enako število oboževalcev na Facebooku pa ima tudi Dejan Zavec. Fak (kot recimo tudi Filip Flisar) nima Twitterja, pa tudi sicer so mnogi slovenski zimski športniki (Žan Košir, Ilka Štuhec)na Facebooku precej bolj uspešni kot v 140 znakih.   


 
NK Maribor je že pred časom postal prvi slovenski klub (ali zveza), ki je na Facebooku presegel 100.000 »všečkov« in je trenutno premočno vodilni tudi na tej lestvici, kjer mu prav tako (le da v obratnem vrstnem redu kot na Twitterju) sledita Nogometna zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije. Tudi sicer je prva šesterica (ob omenjenih še RK Celje Pivovarna Laško, KK Union Olimpija in Košarkarska zveza Slovenije) enaka kot na Twitterju. Zanimivo sicer, da je izredno visoko (deveti, tik za NK Olimpijo ter prek RK Mariborom) tudi širši javnosti neznani Vaterpolo klub Ljubljana.    
 

 

Lestvici smo sestavili v uradništvu SPORTO magazina, zato obstaja možnost nepopolnih podatkov. Če opazite, da na lestvici kdo manjka, nas prosimo obvestite na info@sporto.si.

     

ZADNJE NOVICE

Ne zamudite najugodnejše prijave za SPORTO 2017, spoznajte nova govorca

Zadnji dan, ko je na voljo najugodnejša “early bird” cena za SPORTO 2017 sta se zasedbi štirih vrh...
Več +

Na SPORTO 2017 tudi SAP, tehnološki inovator v športni industriji

Proizvajalec programske tehnologije SAP se je povezal z nekaterimi vodilnimi športnimi znamkami – ...
Več +

The Open privržence golfa navdihuje že več kot 150 let

Malcolm Booth, R&A, je odgovoren za prodajo, marketing, znamčenje ter digitalne strategije pri naj...
Več +

Malph Minns - 2. del intervjuja s SPORTO govorcem

Malph Minns, nekdanji direktor komercialnih partnerstev pri kolesarski ekipi Team Sky in ustanovit...
Več +

SPORTO 2017 govorec - INTERVJU z Maikom Matischakom

Čeprav z oznako »nacionalna« je NBA že dolgo veliko več kot le ameriška košarkarska liga. Nepresta...
Več +
Arhiv novic