Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Paraolimpijka Mateja Pintar uradno sklenila športno pot

19.11.2015
Najbolj uspešna slovenska paraolimpijska vrhunska športnica Mateja Pintar je v večernem delu prvega dne konference SPORTO 2015 tudi uradno naznanila zaključek svoje športne namizno-teniške kariere.»Danes, na zaključku še ene izjemne Sporto konference, sama tudi uradno končujem svojo namiznoteniško kariero. Neuradno se je ta nekako pravzaprav končala že pred več kot tremi leti na paraolimpijskih igrah v Londonu, kjer sem odigrala svojo zadnjo tekmo, vendar sem od takrat še kar nekaj časa verjela, upala in si želela, da se bom lahko vrnila. A trdno tudi verjamem, da mora človek v življenju vsem stvarem, ki jih počne, dati svojih 100 odstotkov, v vrhunskem športu pa je za medalje in doseganje željenih ciljev največkrat treba iti celo čez samega sebe. Predvsem zaradi poškodb zdaj čutim, da v namiznem tenisu tega ne zmorem več, zato je prišel trenutek, da ta neverjetni del svojega življenja zaključim in pričnem z novim. Hvala vsem, ki ste me spremljali na moji športni poti,« se je zahvalila Mateja Pintar.

Na paraolimpijski zmagovalni oder se je prvič zapeljala leta 2004 v Atenah, kjer je osvojila zlato odličje. Leto kasneje je bila razglašena za najboljšo evropsko igralko na vozičkih leta 2005. Na naslednjih paraolimpijskih igrah v Pekingu si je priborila bronasto medalje v namiznem tenisu. Mateja je prav tako nosilka dveh bronastih odličij iz svetovnih prvenstev. Z evropskih pa ima 4 zlate medalje (2 posamezno, 2 ekipno), 2 srebrni (posamezno) in 6 bronastih (4 posamezno, 2 ekipno).

Za izjemen doprinos k slovenskem paraolimpizmu in bogato športno kariero Mateji čestitamo tudi v SPORTO ekipi ter ji želimo obilo uspehov na novi poti.
     

ZADNJE NOVICE

Ne zamudite najugodnejše prijave za SPORTO 2017, spoznajte nova govorca

Zadnji dan, ko je na voljo najugodnejša “early bird” cena za SPORTO 2017 sta se zasedbi štirih vrh...
Več +

Na SPORTO 2017 tudi SAP, tehnološki inovator v športni industriji

Proizvajalec programske tehnologije SAP se je povezal z nekaterimi vodilnimi športnimi znamkami – ...
Več +

The Open privržence golfa navdihuje že več kot 150 let

Malcolm Booth, R&A, je odgovoren za prodajo, marketing, znamčenje ter digitalne strategije pri naj...
Več +

Malph Minns - 2. del intervjuja s SPORTO govorcem

Malph Minns, nekdanji direktor komercialnih partnerstev pri kolesarski ekipi Team Sky in ustanovit...
Več +

SPORTO 2017 govorec - INTERVJU z Maikom Matischakom

Čeprav z oznako »nacionalna« je NBA že dolgo veliko več kot le ameriška košarkarska liga. Nepresta...
Več +
Arhiv novic