Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Mr Penzl in Poki – novi maskoti domačih igrišč

12.9.2014

Po končanem poletju je čas za novo športno sezono in spremembe v nekaterih slovenskih klubih. Tako se je v drugi polovici avgusta preimenoval košarkarski klub Helios Domžale, ki odslej nosi ime KK Helios Suns. Poleg spremenjenega imena, nove podobe dvorane in logotipa, bo košarkarje na tekmah spodbujal tudi najbolj zvest navijač Mr Penzl in se pridružil pisani druščini športnih maskot. Poleg njega pa so tudi v Celju poimenovali svojo maskoto, in sicer bo poleg rokometašev RK Celje Pivovarna Laško glavna zvezda v dvorani Zlatorog kozorog Poki.


Kljub ugibanjem, da s spremembo lastništva podjetja Helios odlična košarka iz Domžal odhaja, so si domači navijači oddahnili, ko so iz vodstva kluba napovedali nekaj sprememb. Novim igralcem se bo na tekmah pridružil tudi strasten navijač Mr Penzl (Mister Penzl). Čeprav mu košarka ne gre najbolje od rok, so v klubu Helios Suns prepoznali njegov talent in ga spodbudili k barvanju: med drugim je med pripravami v sveže barve prepleskal celotno košarkarsko dvorano.
 

Mr Penzl in Poki_628x404


Kozorog Poki iz celjske dvorane Zlatorog

RK Celje Pivovarna Laško je svojo prenovljeno maskoto predstavil že na zaključni tekmi pretekle sezone, čez poletje pa so izbirali njegovo ime. Pok je namreč narečno ime za kozoroga, Poki pa bo stiskal pesti za domače rokometaše in predstavlja vse tisto, kar je značilno za klub in vsa ta leta vodi k doseganju zastavljenih ciljev. Dobrodušni kozorog je borben, zanesljiv, vztrajen, strasten, dinamičen in tako kot klub tudi njega vodi skupinski duh. Poleg tega, da animira gledalce, je redoljuben in ekološko usmerjen, s svojim obnašanjem pa je vzornik tudi otrokom, ki jih v okviru promocijskih aktivnosti kluba obišče v vrtcih in šolah. Prav tako ga lahko vidite na vseh večjih prireditvah celjske občine in celjskih znamenitosti, z veseljem pa se udeleži tudi dobrodelnih dogodkov in prireditev sponzorjev.

     

ZADNJE NOVICE

Ne zamudite najugodnejše prijave za SPORTO 2017, spoznajte nova govorca

Zadnji dan, ko je na voljo najugodnejša “early bird” cena za SPORTO 2017 sta se zasedbi štirih vrh...
Več +

Na SPORTO 2017 tudi SAP, tehnološki inovator v športni industriji

Proizvajalec programske tehnologije SAP se je povezal z nekaterimi vodilnimi športnimi znamkami – ...
Več +

The Open privržence golfa navdihuje že več kot 150 let

Malcolm Booth, R&A, je odgovoren za prodajo, marketing, znamčenje ter digitalne strategije pri naj...
Več +

Malph Minns - 2. del intervjuja s SPORTO govorcem

Malph Minns, nekdanji direktor komercialnih partnerstev pri kolesarski ekipi Team Sky in ustanovit...
Več +

SPORTO 2017 govorec - INTERVJU z Maikom Matischakom

Čeprav z oznako »nacionalna« je NBA že dolgo veliko več kot le ameriška košarkarska liga. Nepresta...
Več +
Arhiv novic