Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Največji »skok« za @FCLukaKoper in @ReneKrho

28.10.2014

Tudi slovenski športniki, športnice, klubi in zveze s svojimi sledilci redno komunicirajo prek Twitterja in jih tako obveščajo vseh svojih pomembnih novostih. V SPORTO magazinu že nekaj let redno objavljamo pregled najbolj »sledenih«.


Med slovenskimi športniki že ostaja na vrhu hokejist @AnzeKopitar s 134.377 sledilci. Na drugo mesto se je povzpel košarkar @Goran_Dragic, ki je zamenjal mesti s @SashaVujacic, ki je edini med 20 najbolje uvrščenimi, ki sledilcev ni pridobil, ampak celo izgubil (2-odstotni padec). Največjo rast sledilcev je v zadnjem obdobju doživel @ReneKrho, in sicer kar 438-odstotno, število svojih sledilcev pa je skorajda podvojil tudi @VuckicHari29.   


Med Top 20 slovenskimi športniki in športnicami na Twitterju je največ košarkarjev, in sicer osem. Med njimi sta tudi dva novinca: @benoudrih1, ki ima 9803 sledilcev in @JakaBlazic s 4277 sledilci. @TinaMaze ostaja edina predstavnica nežnejšega spola na lestvici: zadržala je četrto mesto in kljub »nesmučarski« (poletni) sezoni kar lepo povečala število svojih sledilcev (+ 21 %).  


Če so na lestvici športnikov med najbolj priljubljenimi in aktivnimi trije nogometaši, pa jih je med najbolj spremljanimi na Twitterju pri klubih in zvezah iz nogometnih zelenic kar sedem. Prvo mesto še naprej prepričljivo zaseda @TeamSlovenia, ki mu sledi krovna nogometna organizacija @nzs_si, po vrsti pa si med nogometnimi klubi sledijo @nkmaribor, @NK_Olimpija, @NKDomzale, @NKCelje, @NK_Triglav in @FCLukaKoper.


Z največjo rastjo sledilcev v času od aprila do oktobra se sicer lahko pohvalijo pri @FCLukaKoper, saj jim je število sledilcev  zraslo za 83 odstotkov. Precej se je povečalo tudi sledilcev udeleženca UEFA lige prvakov @nkmaribor (+ 76 %).


Novinca na lestvici sta dva: deseto oz. dvajseto mesto med slovenskimi klubi in zvezami zasedata @SloskiSZS in @ACHVolley. Ob tej priložnosti se @SloskiSZS opravičujemo, ker smo jih v tiskani izdaji nehote izpustili. Prav tako prosimo vse naše bralce, da nam, če jo le opazijo, nemudoma sporočijo kakršno koli drugo pomanjkljivosti na lestvicah. 

     

ZADNJE NOVICE

SKUPAJ MOČNEJŠI | SPORTO Awards in ESA

Za #sporto2017 napovedujemo nadgradnjo odnosa z našim dolgoletnim partnerjem – Evropskim sponzorsk...
Več +

AIB in projekt #TheToughest na SPORTO 2017

SPORTO 2017 se pridružuje AIB (Allied Irish Bank), ena vodilnih irskih finančnih institucij. Kampa...
Več +

Olympic Channel: Olimpijska platforma za nove generacije

Olimpijski kanal je zaživel 21. avgusta 2016, ko so se zaključile olimpijske igre v Riu. Lansiranj...
Več +

Digitalni guru Jeramie McPeek, SPORTO 2017 govorec

Jeramie McPeek je strokovnjak za digitalne komunikacije in družbene medije. V devetdesetih letih j...
Več +

Nagrade ESA Excellence za »resne« in »nekoliko preponosne« sponzorje

Kaj je ključ do uspeha sponzorskih kampanj in zakaj je vpogled v ciljno skupino nujen? Preberite s...
Več +
Arhiv novic