Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Rusi predstavili uradni logotip mundiala 2018

29.10.2014

Med 8. junijem in 8. julijem 2018 bo Rusija prvič gostila enega največjih nogometnih tekmovanj na svetu,  na katerem se bodo pomerile najboljše reprezentance. Včeraj (torek) so tako na ruski televiziji že predstavili uradni logotip svetovnega prvenstva, ki so ga pokazali tudi trije – 400 kilometrov  oddaljeni od Zemlje – astronavti na mednarodni vesoljski postaji ISS.


Predstavitev uradnega logotipa, ki ga je oblikovala portugalska agencija Brandia Central, so si poleg gledalcev pred televizijskimi zasloni lahko v živo ogledali tudi tisti, ki so bili v bližini Bolšoj teatra. Povečano podobo pokala so ruski organizatorji namreč predvajali na zunanji fasadi, prvi mož Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter pa je ob predstavitvi dejal: »Emblem prikazuje rusko srce in dušo.« V logotipu je upodobljena podoba pokala svetovnega prvenstva, rdeča in modra barva predstavljata barve ruske zastave z zlatim okrasjem, obenem pa je prežet s simboli potovanja v vesolje in rusko ikonografijo.
 


»V primerjavi z Brazilijo je Rusija precej pred rokom, saj so do začetka dogodka še štiri leta. Prepričan sem, da bi lahko slovesnost na odprtju svetovnega prvenstva potekala prej, kot se bodo pričele prve tekme, prav tako so v Moskvi trije stadioni, na katerih bi jo lahko tudi organizirali,« dodaja Blatter. Reprezentance se bodo pomerile v enajstih različnih ruskih mestih: Moskvi, Sočiju, Sankt Petersburgu, Kaliningradu, Saransku, Nižjem Novgordu, Kazanu, Samari, Ekaterinburgu, Rostovu in Volgogradu.
 

     

ZADNJE NOVICE

Zmagovalci SPORTO Awards 2017

Laško x NK Maribor, Triglav The Rock Ljubljana, Gajsiramo na Šport TV, #EuroBARsket, Zmag je več v...
Več +

SPORTO 2017: kaj nas letos čaka v (S)Portorožu?

Manj kot en teden je še do tradicionalne mednarodne konference SPORTO 2017 (16. in 17. november), ...
Več +

AIB in #TheToughest, SPORTO 2017 vsebina

Irska banka AIB se je med finančno krizo znašla na robu preživetja. V le nekaj letih je ta nekdaj ...
Več +

SPORTO digitalna delavnica z @Jeramie, @Praprotnix in @JureDoler

Vsako leto tradicionalna mednarodna konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu v Portorožu p...
Več +

Svetovno prvenstvo v atletiki in junaški ježek

Junaški ježek (Hero The Hedgehog), maskota letošnjega svetovnega prvenstva v atletiki, je s svojim...
Več +
Arhiv novic