Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Rusi predstavili uradni logotip mundiala 2018

29.10.2014

Med 8. junijem in 8. julijem 2018 bo Rusija prvič gostila enega največjih nogometnih tekmovanj na svetu,  na katerem se bodo pomerile najboljše reprezentance. Včeraj (torek) so tako na ruski televiziji že predstavili uradni logotip svetovnega prvenstva, ki so ga pokazali tudi trije – 400 kilometrov  oddaljeni od Zemlje – astronavti na mednarodni vesoljski postaji ISS.


Predstavitev uradnega logotipa, ki ga je oblikovala portugalska agencija Brandia Central, so si poleg gledalcev pred televizijskimi zasloni lahko v živo ogledali tudi tisti, ki so bili v bližini Bolšoj teatra. Povečano podobo pokala so ruski organizatorji namreč predvajali na zunanji fasadi, prvi mož Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter pa je ob predstavitvi dejal: »Emblem prikazuje rusko srce in dušo.« V logotipu je upodobljena podoba pokala svetovnega prvenstva, rdeča in modra barva predstavljata barve ruske zastave z zlatim okrasjem, obenem pa je prežet s simboli potovanja v vesolje in rusko ikonografijo.
 


»V primerjavi z Brazilijo je Rusija precej pred rokom, saj so do začetka dogodka še štiri leta. Prepričan sem, da bi lahko slovesnost na odprtju svetovnega prvenstva potekala prej, kot se bodo pričele prve tekme, prav tako so v Moskvi trije stadioni, na katerih bi jo lahko tudi organizirali,« dodaja Blatter. Reprezentance se bodo pomerile v enajstih različnih ruskih mestih: Moskvi, Sočiju, Sankt Petersburgu, Kaliningradu, Saransku, Nižjem Novgordu, Kazanu, Samari, Ekaterinburgu, Rostovu in Volgogradu.
 

     

ZADNJE NOVICE

SPORTO 2017: Najavljamo prve goste

Natanko šest mesecev pred konferenco SPORTO 2017, letos bo potekala 16. in 17. novembra, najavljam...
Več +

Continentalove nove sponzorske platforme

Nemški proizvajalec vrhunskih pnevmatik Continental se je z letom 2017 na evropskem trgu umaknil i...
Več +

​Netradicionalna zahvala v tradicionalnem mediju

Marshawn Lynch, ki je raje kot v javnosti govoril na igrišču, se vrača v NFL. Ne sicer v ekipo Sea...
Več +

​Prihaja SPORTO magazin št. 22

Izšla je nova številka SPORTO magazina. Majska izdaja (št. 22) se podrobneje posveča vplivu tehnol...
Več +

Facebook Messenger futsal »bot«

Facebook Messenger »bot« ali pogovorni asistent je splošen izraz za program obogaten z umetno inte...
Več +
Arhiv novic