Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Zasneženi Kijev #15letkasneje

18.11.2014

»Fantom kapo dol. Bog je in bog vse vidi. Vesel božič in srečno novo leto vsem,« so bile legendarne besede selektorja slovenske nogometne reprezentance Srečka Katanca, ki je 17. novembra pred 15 leti remizirala z Ukrajino in se uvrstila na Euro 2000. Začetkov (prve) nogometne pravljice se je Nogometna zveza Slovenije (NZS) spomnila tudi #15letkasneje in tako s komunikacijsko akcijo na digitalnih platformah na poseben način obeležila zgodovinsko zmago.


Na postopen padec v časovni stroj so na NZS prvič opozorili že dan pred pričetkom pomembne tekme v Kijevu, tviteraško občinstvo pa je v ponedeljek nekaj minut pred 18. uro pričakalo neumorno sneženje, ki so si ga navijači lahko ogledali v neposrednem prenosu na spletnih straneh nzs.si. Poleg aktualnega dogajanja z igrišča, so tviteraši s hashtagom #15letkasneje tudi sami podoživljali svoje občutke tistega dne. Raven vključitve sledilcev je bila zelo visoka in tudi čustvena.  


Za čas trajanja tekme je dobil retro podobo celoten profil NZS, saj je novi grb zamenjal stari. »Dogajalo« se je tudi na NZS Facebooku in Instagramu, kjer so bili ljudje prav tako pozvani k deljenju svojih spominov na legendarni 17. 11. 1999 in zadetek Mirana Pavlina, ki nas je odpeljal na EURO 2000.

 


Nekaj najboljših spominov bodo pri NZS v sodelovanju s partnerjem Pivovarno Union tudi nagradili s priložnostmi darili. Termin tekme je namreč odlično sovpadal z odprtjem nove Pivnice Union v 150. letu njihovega obstoja, kar so povezali tudi s hashtagom na dveh grafikah (med polčasom in po tekmi): #15(0)letkasneje.  
 

     

ZADNJE NOVICE

SPORTO 2017: Najavljamo prve goste

Natanko šest mesecev pred konferenco SPORTO 2017, letos bo potekala 16. in 17. novembra, najavljam...
Več +

Continentalove nove sponzorske platforme

Nemški proizvajalec vrhunskih pnevmatik Continental se je z letom 2017 na evropskem trgu umaknil i...
Več +

​Netradicionalna zahvala v tradicionalnem mediju

Marshawn Lynch, ki je raje kot v javnosti govoril na igrišču, se vrača v NFL. Ne sicer v ekipo Sea...
Več +

​Prihaja SPORTO magazin št. 22

Izšla je nova številka SPORTO magazina. Majska izdaja (št. 22) se podrobneje posveča vplivu tehnol...
Več +

Facebook Messenger futsal »bot«

Facebook Messenger »bot« ali pogovorni asistent je splošen izraz za program obogaten z umetno inte...
Več +
Arhiv novic