Domov Konferenca Magazin Brands Awards  

Več o SPORTO Brands in Awards

21.11.2014
Lep pozdrav iz (S)Portoroža, kjer gre h koncu prvi konferenčni dan vodilnega regijskega dogodka na področju marketinga in sponzorstev v športu – SPORTO 2014. Kot obljubljeno, vam pošiljamo dobitnike priznanj SPORTO Brands za leto 2014.
 
V sodelovanju z Mediano, Inštitutom za raziskovanje trga in medijev, že od leta 2006 raziskujemo katere športnice, športniki in športni klubi so v posameznem letu znamke z največjo vrednostjo v očeh javnosti. Letos smo drugič zapored javnomnenjsko raziskavo, na podlagi katere so določeni dobitniki priznanj, izvedli ne le v Sloveniji, ampak tudi na Hrvaškem in v Srbiji. Nagrada gre v roke športnicam, športnikom in športnim klubom, ki so prepoznani kot najbolj priljubljeni, prepoznani ter marketinško in nasploh uspešni. Več o kriterijih izbora si lahko preberete tukaj.
 
Letos so se priznanj SPORTO BRANDS 2014 v Sloveniji razveselili smučarski skakalec Peter Prevc (prvič), že petič alpska smučarka Tina Maze in tretjič zapored športni klub NK Maribor.  
 
Na področju Hrvaške, so bili izbrani za SPORTO Brand leta teniški igralec Marin Čilić, atletinja Sandra Perković ter med športnimi klubi KHL Medveščak. Tako Perkovićeva kot Medvšečak na vrhu ostajata drugo leto zapored. V Srbiji ni prišlo do nikakršnih sprememb: v ospredju tako tudi v letu 2014 ostajajo teniška igralca Ana Ivanović in Novak Đoković ter KK Partizan.
 
Janja Božič Marolt, Predsednica uprave Inštituta za raziskovanje trga in medijev, Mediana, je ob tem povedala: »Raziskava SPORTO Brands je vnovič pokazala, kako odlične športnike imamo v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Nekateri od njih so izjemno uspešni tudi na globalni ravni, zato ni čudno, da na vrhuncu svojih karier oz. rezultatske uspešnosti že nekaj let vztrajajo na vrhu lestvice najboljših blagovnih znamk. Dodati pa moram še, da čeprav je bil nekdo na koncu razglašen za SPORTO Brand leta, to še zdaleč ne pomeni, da so ostali finalisti poraženci. Vsi, ki so prišli v končni izbor, so na nek način veliki zmagovalci. Toda na koncu tako kot na športnih prizoriščih, tudi pri naši raziskavi lahko odločajo najmanjše podrobnosti. Prav zato tudi verjamem, da bo prihodnje leto izbor še bolj zanimiv in napet.«

Kaj sta povedala Peter in Tina?
Dva od dobitnikov priznanja SPORTO Brands 2014 sta se nam že oglasila tudi z videom posnetkom, ki si ju lahko ogledate s klikom na spodnji povezavi:
 
VIDEO: Tina Maze
VIDEO: Peter Prevc

V kolikor potrebujete fotografije za objavo v vašem mediju še danes, nas prosim čim prej pokličite na 040 792 600. V nasprotnem primeru nam prosim pošljite e-mail.
 
Več o zmagovalcih SPORTO Awards najdete na spletni strani Društva za marketing Slovenije, ki nagrade, ki so bile prvič prav tako podeljene že leta 2006, podeljuje od leta 2012.
     

ZADNJE NOVICE

Ne zamudite najugodnejše prijave za SPORTO 2017, spoznajte nova govorca

Zadnji dan, ko je na voljo najugodnejša “early bird” cena za SPORTO 2017 sta se zasedbi štirih vrh...
Več +

Na SPORTO 2017 tudi SAP, tehnološki inovator v športni industriji

Proizvajalec programske tehnologije SAP se je povezal z nekaterimi vodilnimi športnimi znamkami – ...
Več +

The Open privržence golfa navdihuje že več kot 150 let

Malcolm Booth, R&A, je odgovoren za prodajo, marketing, znamčenje ter digitalne strategije pri naj...
Več +

Malph Minns - 2. del intervjuja s SPORTO govorcem

Malph Minns, nekdanji direktor komercialnih partnerstev pri kolesarski ekipi Team Sky in ustanovit...
Več +

SPORTO 2017 govorec - INTERVJU z Maikom Matischakom

Čeprav z oznako »nacionalna« je NBA že dolgo veliko več kot le ameriška košarkarska liga. Nepresta...
Več +
Arhiv novic