Pridružite se nam na prvem SPORTO digitalnem pogovoru!

Le še nekaj dni nas loči do premiere serije pogovorov SPORTO 2020, na katerih vam bodo svetovno priznani strokovnjaki s področja športnega marketinga in sponzorstev predstavili vpogled v nekaj novega, v znanja in primere iz prakse, ki bodo – v teh za vse nenavadnih časih –  obogatila vaše delovanje na področju, na katerem se najbolj domače počuti SPORTO.

Naš prvi gost bo Luka Dukich, direktor vsebin pri NBA klubu Chicago Bulls. Spletni dogodek/pogovor bo na sporedu v sredo, 9. septembra ob 15:00 prek OnAir konferenčne platforme v sodelovanju s Cankarjevim domom v Ljubljani, sicer prizoriščem (virtualne) konference SPORTO 2021 v januarju.

Luka je odgovoren za nadzor klubskih profilov na družbenih medijih in preostalo vsebino – od tekem do vsebin sponzorskih partnerjev. V klubu je od leta 2015 in v tem času so Biki postal vodilni na področju raznolikih vsebin, kar jim je prineslo prestižno nagrado SportsBusiness Journal 2017 v kategoriji za najboljše družbene medije v športu ter nominacijo v isti kategoriji leta 2018. Pred prihodom k Chicago Bullsom je pet let deloval pri United Entertainment Group, športno-zabavnem marketinškem podaljšku podjetja Edelman Worldwide.

Luka je bil gost SPORTO konference pred dvema letoma, kjer je navzoče v Portorožu navdušil s predavanjem o vsebinski strategiji pri njegovih Bikih, za kar je požel enega največjih aplavzov v dolgoletni zgodovini konference. Kratek intervju iz konference SPORTO 2018 najdete na tej povezavi.

Tokrat se bo Luka dotaknil dokumentarne serije The Last Dance (Netflix, ESPN), ki je bila v času pandemije covida-19 v središču zanimanja svetovne športne javnosti. V Čikagu so namreč zelo učinkovito izkoristili omenjeno obdobje za sodelovanje z navijači in splošno javnostjo, poskrbeli so za lastno dominacijo, ne zgolj košarkarsko, na družbenih omrežjih. Gost iz Čikaga bo med drugim predstavil tudi pristop na TikToku, kjer so Biki z maskoto Benny The Bull postali športni klub z največjim številom sledilcev v ZDA.

Približno enourno vsebino v angleškem jeziku, sestavljeno iz prezentacije, intervjuja in klepeta s slušatelji, bo moderiral Matej Praprotnik (Val 202).

PRIJAVA TUKAJ

 

V primeru, da ste spregledali obvestila po elektronski pošti, se nam pridružite na prenosu na https://portalapp.cankarjevdom.eventsair.com/VirtualAttendeePortal/2020-sporto/luka-dukich/login.

Osebno geslo za dostop do digitalnega pogovora ste dobili z elektronskega naslova sporto@cd-cc.si, lahko pa na spletni strani s klikom na ‘reset password’ prejmete novo geslo. Hvala za zaupanje in uživajte v pogovoru!

Mesečni brezplačni spletni/virtualni dogodki na poti proti SPORTO 2021 bodo pripravljeni med septembrom in decembrom 2020.

Datum naslednjega dogodka: 1. oktober 2020
Gost: Ricardo Fort | THE COCA-COLA COMPANY
Podpredsednik za globalna partnerstva na področju športa in zabave

Za oktobrski dogodek se že lahko prijavite tukaj.