Pravno obvestilo

Lastnik spletnega mesta in domene sporto.si (v nadaljevanju spletno mesto SPORTO) je SPORT MEDIA FOCUS, d.o.o. komuniciranje v športu, Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Sport Media Focus, d.o.o.).

Podatki na spletnem mestu so zgolj informativne narave in nimajo pravnih posledic, razen kadar je to izrecno navedeno.

Niti Sport Media Focus, d.o.o., niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja delničarjem ali katerim koli tretjim osebam za kakršno koli škodo, ki bi izhajala iz obstoja, dostopa, uporabe in/ali nezmožnosti uporabe teh spletnih strani in/ali informacij na teh spletnih straneh ali bi bila v zvezi z njimi, ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Sport Media Focus, d.o.o., prav tako ne odgovarja za obliko in vsebino podatkov pridobljenih prek povezav, ki niso last Sport Media Focus, d.o.o., in prav tako ne odgovarja za spoštovanje zasebnosti na navedenih povezavah.

Pridržujemo si pravico, da vsebino teh spletnih strani kadar koli, na kakršen koli način in ne glede na razlog spremenimo brez vnaprejšnjega opozorila. Za kakršne koli posledice tovrstnih sprememb ne prevzemamo odgovornosti.

POLITIKA ZASEBNOSTI
Z ogledom tega spletnega mesta potrjujete, da se strinjate s pogoji in jih v celoti sprejemate.

INFORMACIJE
Lastnik spletnega mesta, podjetje Sport Media Focus, d.o.o., bo s potrebno skrbnostjo poskušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov, hkrati pa si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali ga kadar koli preneha dopolnjevati brez vsakršnega predhodnega obvestila, in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

ZAŠČITENE ZNAMKE
Vse znamke na spletnem mestu so zaščitene, če lastnik spletnega mesta ne določi drugače. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Vsa besedila, slike ter druge vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi lastnik, če bi z njim radi poslovno sodelovali, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Lastnik ali katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju tega spletnega mesta, ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali naključno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta. Intelektualna lastnina na spletnem mestu, z znamkami in avtorskimi deli vred, je zaščitena. Nič na tej strani ne sme biti uporabljeno ali prikazano brez uradnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.

VAROVANJE ZASEBNOSTI
Na spletnem mestu zbiramo kontaktne informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki bi radi dobili informacije in za to kontaktirajo s podjetjem. Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar je to potrebno ali obiskovalec to sam želi (prijava na Sporto e-novice). Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene in jih ne razkrivamo tretjim osebam. Vaš IP-naslov bi uporabili pri ugotavljanju težav s strežnikom in urejanju spletne strani. Naša spletna stran vsebuje tudi povezave s spletnimi mesti tretjih oseb. Podjetje ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih mest.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki
Izjava o varstvu podatkov določa način oz. postopek zbiranja in uporabe osebnih podatkov, pridobljenimi prek spletnega mesta, ki ga upravlja Sport Media Focus, d.o.o.

Sport Media Focus, d.o.o. izjavlja, da varuje zasebnost vsakega obiskovalca spletnega mesta. Brez privolitve obiskovalcev ne bomo razkrili nobenih osebnih podatkov, razen v primerih, ki jih določa zakon za potrebe nacionalne varnosti, obrambe, javne varnosti, preprečevanja, razkrivanja, odkrivanja in preganjanja kaznivih dejanj ali kršitve etičnih norm za določene poklice, monetarne, proračunske in davčne zadeve, nadzora javne varnosti in varstva subjekta podatkov ali pravic in svoboščin drugih v obsegu, ki je nujen za dosego namena, zaradi katerega se določa omejitev, razen v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ki so povezani z narodnim, rasnim in drugim poreklom, s političnimi, verskimi in drugimi prepričanji, z izobrazbo, zdravstvenim stanjem, razen nalezljivih bolezni ali spolnega vedenja.

Neosebni podatki
Po zakonodaji smemo zbirati vaše neosebne podatke, kot so: kateri brskalnik uporabljate, podatek o tem, s katere spletne strani ste bili povezani na naše spletno mesto. Na podlagi teh podatkov ne morete biti identificirani, nam pa koristijo le za pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu. Podatke o številu povezav s tretje spletne strani na našo spletno mesto lahko posredujemo lastniku ali upravljavcu tretje spletne strani, saj vas na podlagi teh podatkov ni mogoče identificirati. Kadar obiščete našo stran, lahko na vaš računalnik shranimo nekatere podatke (poznano kot ‘cookie’). Ti podatki pospešijo uporabo našega spletnega mesta, vendar pa jih lahko kadar koli izbrišete ali preprečite z ustrezno nastavitvijo v programski opremi.

Sport Media Focus, d.o.o. mora kot upravljavec zbirke osebnih podatkov na zahtevo posameznika:

– dopolniti ali popraviti osebne podatke, za katere se ugotovi, da so nepopolni, netočni ali neažurni.
– izbrisati osebne podatke, za katere posameznik tako zahteva in Sport Media Focus, d.o.o. nima posebnega pravnega interesa, da podatke hrani;
– omogočiti vpogled v katalog podatkov, vpogled v osebne podatke, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo nanj, ter njihovo prepisovanje;
– posredovati izpis osebnih podatkov, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo nanj;
– posredovati seznam tistih, katerim so bili v skladu s petim odstavkom 11. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov v določenem obdobju posredovani osebni podatki, ki so vsebovani v – zbirki osebnih podatkov in se nanašajo nanj;
– omogočiti vpogled v vire, na katerih temeljijo zapisi, ki jih o posamezniku vsebuje zbirka podatkov in metodo obdelave.

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO?
Osebne podatke zbiramo za namene funkcionalnosti delovanja in registracijo na SPORTO konferenco in za potrebe trženja preko elektronske pošte ter družbenih omrežij.

Uporabniki morajo za nemoteno registracijo na SPORTO konferenco posredovati:

– Ime in priimek: hranimo za identifikacijo uporabnika ob prijavi.
– Naziv in podatki podjetja: hranimo za identifikacijo uporabnika ter izdajo računa oz. predračuna.
– Elektronska pošta: hranimo za obveščanje o pomembnih stvareh okoli SPORTO konference, kot je denimo posredovanje računa oz. predračuna in ostalih pomembnih zadev, ki se nanašajo na udeležbo na SPORTO konferenci. Ob izrecnem dovoljenju uporabnika, elektronsko pošto uporabljamo tudi za namene obveščanja o SPORTO konferenci (SPORTO e-novice).

Sport Media Focus d.o.o. bo na podlagi vašega pisnega soglasja obdeloval vaše osebne podatke za naslednje namene:
– za pošiljanje e-poštnih sporočil (emailov) z namenom obveščanja o izobraževanjih, novostih (v standardih in v publikacijah), storitvah kot tudi dogodkih pri upravljavcu.
– za marketinške namene (remarketing; npr. Facebook, Google oglaševanje itd).
– za segmentiranje uporabnikov in nadaljnje pošiljanje prilagojenih (individualiziranih) sporočil skozi večkanalno komunikacijo, kar pomeni, da lahko različni uporabniki prejemajo sporočila z različno vsebino z namenom boljšega (bolj relevantnega) obveščanja posameznikov in doseganja višje stopnje zavzetosti uporabnikov.
– za vse druge namene, za katere se specifično strinjate pri sodelovanju z upravljavcem.

Podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih bomo uporabili le za zgoraj omenjene aktivnosti.

VPOGLED V PODATKE
Uporabnik lahko kadarkoli zahteva vpogled v svoje podatke ali njihov izbris na naslov info@sporto.si. Zahteva bo obravnavana v roku 30 dni od datuma pošiljanja.

POLITIKA PIŠKOTKOV
Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo.Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Google Analytics: Izklopi
(dopusti oz. onemogoči izdelovanje analitike z mojimi obiski spletnega mesta.)

Upravljanje vaše politike zasebnosti z uporabo piškotkov na naši spletni strani
Pri vašem prvem obisku naše spletne strani vas s pasico na zgornjem delu strani vprašamo za dovoljenje uporabe piškotkov.  Če dovoljujete uporabo piškotkov, kliknite na gumb »Zapri obvestilo« na desni strani. Nastavitev si bomo zapomnili za naslednji obisk.

S klikom na povezavo »politika piškotkov« vam, poleg opisa politike piškotkov naše spletne strani, omogočamo tudi možnost izklopa določenih piškotkov. To storite s klikom na povezavo »Izklopi«.

Vašo odločitev zapišemo v piškotek:


Nastavitev lahko v nadaljevanju vedno spremenite.
Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletni strani ne bo delovala.

SPORTO KONFERENCA

SPORTO 2024 konferenca je dvodnevni dogodek, ki ga organizira podjetje Sport Media Focus, d.o.o., komuniciranje v športu, registrirano v Ljubljani, Sloveniji, z matično številko 5997577000 in sedežem na Ulici Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator).

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa in govorcev ter odpovedi konference kadarkoli, brez predhodnega opozorila.

Vsi udeleženci konference in obiskovalci ter ostali prisotni (v nadaljevanju “obiskovalci”) soglašajo, da sme organizator uporabiti ves fotografski, avdio in video material, ki bi lahko prikazoval obiskovalce konference. Organizator si pridržuje pravico do uporabe teh materialov v promocijske namene, objave v medijih in na spletu, v raziskovalne in/ali izobraževalne namene. Obiskovalci se odrečejo uveljavljanju kakršnih koli avtorskih ali drugih pravic, ki se nanašajo na njihovo omembo ali podobo. Udeleženci se zavedajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala z objavo materialov, kjer so udeleženci omenjeni ali prikazani.

Obiskovalci se konference udeležujejo na lastno odgovornost. Organizator ne odgovarja za morebitne izgubljene ali poškodovane predmete ter poškodbe, do katerih bi lahko prišlo na konferenci.

PRIJAVA NA SPORTO 2024
Prijava na konferenco mora biti oddana prek spletnega obrazca in je potrjena, ko prejmete potrditveno e-poštno sporočilo.

Po uspešni prijavi boste na e-poštni naslov, naveden v prijavnem obrazcu, prejeli predračun v kolikor ste izbrali to opcijo plačila. Tega je potrebno poravnati v navedenem plačilnem roku. Račun se izstavi po plačilu predračuna.

Neplačilo predračuna ne pomeni avtomatske odjave s konference. Odjava mora biti v pisni obliki oddana na e-poštni naslov info@sporto.si.

VSTOPNICE IN CENE
Vse cene vstopnic so navedene v EUR. Organizator si pridružuje pravico do zvišanja cen vstopnic po določenem datumu, če je tako navedeno na prijavnici ali na spletni strani in drugih digitalnih komunikacijskih kanalih organizatorja. Po izteku določenega roka vstopnice po nižji ceni (ang. early bird) niso več na voljo.

Vstopnica Premium
Vstopnica Premium je individualna vstopnica, ki se jo kupi prek prijavnice in omogoča posamezniku polni dostop za udeležbo (program, podelitev nagrad in zabava) ter vse obroke (2 x kosilo in večerjo) na konferenci SPORTO 2024.

Vstopnica Standard
Vstopnica Standard je individualna vstopnica, ki se jo kupi prek prijavnice in omogoča posamezniku dostop za udeležbo na konferenci SPORTO 2024 (predavanja, podelitev nagrad in zabava) brez vključenih kosil in večerje.

Študentska vstopnica
Študentje z rednim statusom v študijskem letu 2024/25, mlajši od 27 let, lahko kupijo študentsko vstopnico. Upravičenost do nakupa le-te se izkaže s posredovanjem ustreznega dokumenta na naslov info@sporto.si.

VSEBINA – PROGRAM
Vse pravice v vseh predstavitvah, dokumentih in gradivih, ki so objavljeni ali kakorkoli drugače dostopni kot del konference SPORTO (vključno – vendar ne omejeno na katerikoli paket gradiv ali avdio ali avdio-vizualno snemanje konference SPORTO (v nadaljevanju »vsebina«) si lasti SPORTO ali pa so vključene v dovoljenje imetnika pravic. Nobena (i) fotografija, nobeno vizualno ali avdio snemanje; ali (ii) publiciranje, oddajanje ali kakršno koli razširjanje vsebine ni dovoljeno. Ni dovoljena distribucija, reprodukcija, modifikacija, shramba, prenos ali v kakršni koli obliki uporaba katere koli vsebine (razen če je uporabi pooblaščeni predstavnik za interne poslovne namene) in zlasti (vendar brez omejitev) se ne sme (kar mora zagotoviti vsak predstavnik): nalaganje (ang. upload) karkoli od vsebine na skupni sistem; vključi karkoli od vsebine na spletno stran ali na katerikoli intranet, posredovanje, ponovno dajanje v obtok ali kakor koli dajanje na voljo katero koli vsebino komurkoli drugemu; kakršna koli komercialna uporaba vsebine; ali uporaba vsebine na kakršen koli način, ki bi lahko kršil pravice tretjih oseb ali ki bi nas ali katero koli od naših povezanih družb spravil na slab glas.

Vsebine ne odraža nujno naših stališč ali mnenj.

VRAČILO KOTIZACIJE ZA SPORTO 2024
Vsaka odpoved registracije za udeležbo na konferenci SPORTO 2023 mora biti podana pisno in mora vsebovati vse podatke o bančnem računu na e-naslov info@sporto.si. Odpovedi, prejete pred 10. 11. 2024, bodo vrnjene v celoti z odbitim stroškom v višini 10 EUR + DDV za administracijo. Povrnitev stroškov bo izvedena po konferenci. Odpovedi registracije, prejete po 10. 11. 2024 dalje, ne bodo povrnjene.

SOGLASJE ZA OBDELAVO PODATKOV

Politika zasebnosti
SPORTO zbira osebne podatke o udeležencih izključno tiste, ki so potrebne za namene registracije udeležbe na konferenci.

SPORTO zbira splošne fotografije in video o udeležencih med konferenco za namene razširjanja in objave teh fotografij in videov na konferenčni javno dostopni spletni strani https://sporto.si in https://sporto.si/en ter na kanalih družbenih medijev SPORTO kot tudi na konferenčnih materialih za medije na spletu in v tiskani obliki.

SPORTO je konferenca, organizirana v skladu s smernicami Evropske unije o varovanju osebnih podatkov, ki zadevajo:
– Pravico do pozabe – udeleženec lahko od organizatorja konference zahteva izbris njegovih/njenih informacij po zaključeni konferenci.
– Enostaven dostop do podatkov – udeleženec lahko od organizatorja konference zahteva kopijo njegovih/njenih podatkov.
– Pravica vedeti, kdaj je nekdo vdrl v podatke – organizatorji konferenc se obvežejo, da bodo udeležence obvestili o morebitnem vdoru v podatke.
– Varstvo podatkov po zasnovi in privzeto – datoteke s podatki udeležencev se shranijo v zaščitenih računalnikih in upoštevajo običajne postopke varnega dostopa.

Za namene organizacije konference, statistične analize podatkov udeležencev in ustvarjanja uporabniških profilov za aplikacijo za konferenco bodo vaši osebni podatki (ime, priimek, organizacija / podjetje in e-poštni naslov) v elektronski obliki posredovani organizatorjem konference: SPORTO in Meetpoint informacijske rešitve d.o.o.

SPORTO si pridružuje pravico do sprememb Pravnega obvestila, objavljenega na datum zadnje posodobitve na spletni strani konference in v prijavnici. S sprejetjem zgoraj navedenega pravnega obvestila na prijavnici za konferenco lahko uspešno zaključite postopek registracije in se lahko udeležite konference SPORTO 2024.

KONTAKT ZA POMOČ PRI PRIJAVI
Za dodatne informacije o postopku prijave oz. registracije za udeležbo na konferenci ali glede plačila ter tehnično pomoč, kontaktirajte Meetpoint informacijske rešitve d.o.o.:

E: info@sporto.si, T: +386 1 561 43 50.

Datum posodobitve: 12. 6. 2024