Brands & Awards

Zmagovalci SPORTO Brands 2020

Naziva SPORTO Brand 2020 (»Presented by Mediana«) se je na podlagi raziskave med splošno javnostjo že četrtič razveselila alpska smučarka Ilka Štuhec, medtem ko je ta naziv najboljši plezalki sveta Janji Garnbret pripadel prvič. Košarkar Luka Dončić je postal SPORTO Brand tretjič zapored, najboljši kolesar sveta Primož Roglič pa prvič. Med slovenskimi klubi že dolga leta dominira NK Maribor, ki je SPORTO Brand postal že devetič, letos se mu je drugič pridružil tudi RK Celje Pivovarna Laško.

Tako na Hrvaškem kot v Srbiji so najboljši postali športniki in klubi, ki predvadujejo že nekaj let (tudi na razglasitvah SPORTO Brands).

Na Hrvaškem na vrhu med športniki ostaja Luka Modrić, ki se mu je na vrhu pridružil rokometaš Domagoj Duvnjak. Med športnicami se je naziva zdaj že skoraj tradicionalno razveselila Sandra Perković. Med športnimi klubi pa je naziv SPORTO brand prejel GNK Dinamo Zagreb.

V Srbiji med športniki na vrhu ostajata teniški igralec Novak Đoković in atletinja Ivana Španović. Med športnimi klubi v Srbiji sta naziv prejela športna kluba FK Crvena zvezda in KK Crvena zvezda.

Pet najvišje ocenjenih športnikov, športnic in klubov glede na elemente raziskave (po abecednem redu):

SLOVENIJA
Športnice: Alenka Artnik, Janja Garnbret, Ema Klinec, Anamarija Lampič, Ilka Štuhec
Športniki: Luka Dončić, Goran Dragić, Tim Gajser, Tadej Pogačar, Primož Roglič
Klubi: KK Cedevita Olimpija, NK Maribor, NK Olimpija Ljubljana, OK ACH Volley, RK Celje Pivovarna Laško

HRVAŠKA
Športnice: Sara Kolak, Ćamila Mičijević, Sandra Perković, Tea Pijević, Blanka Vlašić
Športniki: Domagoj Duvnjak, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Martin i Valent Sinković
Klubi: GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, NK Osijek, NK Rijeka, VK Jug CO

SRBIJA
Športnice: Tijana Bošković, Olga Danilović, Milica Mandić, Maja Ognjenović, Ivana Španović
Športniki: Bogdan Bogdanović, Novak Đoković, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić
Klubi: FK Crvena zvezda, FK Partizan, KK Crvena zvezda, KK Partizan, VK Partizan

> Kdo so bili prejemniki naziva v letu 2019?


Tekmovanje SPORTO Awards nagrajuje najboljše primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu. Za nagrado SPORTO se lahko prijavijo vsa dela, ki vsebujejo kombinacijo športne tematike in komuniciranja z izbrano ciljno skupino. Podeljujemo jo v partnerstvu z Evropskim sponzorskim združenjem (ESA), nacionalni partner v Sloveniji je Društvo za marketing Slovenije (DMS).

SPORTO Awards 2020:

– Najboljše športno sponzorstvo: S srcem pri teku (sponzor: Volksvagen, nosilec pravic: Volkswagen Ljubljanski maraton, prijavitelj: Agencija 101)

– Najboljše digitalno komuniciranje: GORINI (sponzor: Gorenje d.o.o., nosilec pravic: Evropska rokometna zveza, prijavitelj: Gorenje d.o.o.)

– Najboljše komuniciranje športnih subjektov: Enkrat za Cele vedno za Cele (nosilec pravic: RK Celje Pivovarna Laško, prijavitelji: Agencija 101, Medias Kreativ in RK Celje Pivovarna Laško)

Projekti iz posamezne države prijaviteljice, ki so v kategoriji Najboljše športno sponzorstvo prejeli najvišje ocene in so se uvrstili na tekmovanje Evropskega sponzorskega združenja (ESA) v kategoriji »Best of Europe« so naslednji:

Najboljši slovenski projekt: S srcem pri teku (sponzor: Volksvagen., nosilec pravic: Volkswagen Ljubljanski maraton, prijavitelj: Agencija 101)

Najboljši hrvaški projekt: Pokreni (sponzor: Grawe Hrvatska, prijavitelj: Grawe Hrvatska)

Najboljši srbski projekt: Krug podrške (sponzor: Vojvodjanska banka, nosilec pravic: Olimpijski komite Srbije, prijavitelj: Vojvodjanska banka)

Podrobnosti o zmagovalnih projektih 2020 najdete tukaj.

>> Kdo so bili nagrajeni v letu 2019?