Brands & Awards

SPORTO Brands

Najavljamo finaliste SPORTO Brands 2019

V sodelovanju z Mediano, Inštitutom za raziskovanje trga in medijev, že od leta 2006 raziskujemo, katere slovenske športnice, športniki in športni klubi so v posameznem letu znamke z največjo vrednostjo v očeh javnosti. Oglejte si, kdo so letošnji finalisti.
Z letom 2013 smo raziskavo razširili na Hrvaško in Srbijo. Mediana pri raziskavi uporablja metodologijo, ki vključuje naslednje elemente: prepoznavnost, transakcijo (poznavanje in spremljanje rezultatov), vrhunskost (globalni doseg), zadovoljstvo z rezultati, uspešnost (trenutni dosežki in potencial), osebnost (všečnost, simpatičnost), glasništvo (vključenost v neformalnih pogovorih) in navijaštvo (pripadništvo), ki se ocenjuje samo pri klubih.

S SPORTO Brands se doslej lahko pohvalijo sami vrhunski športniki iz regije, če jih izpostavimo zgolj nekaj: Tina Maze, Goran Dragić, Anže Kopitar, Peter Prevc, Ilka Štuhec, Dejan Zavec (v Sloveniji), Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sandra Perković (na Hrvaškem), Novak Đoković, Ana Ivanović, Ivana Španović (v Srbiji) …

Tudi letos nas v Portorožu čaka jagodni izbor najboljših SPORTO znamk tako med posamezniki kot športnimi kolektivi, zmagovalci pa bodo znani na četrtkovi večerni prireditvi SPORTO Brands.
Letošnji finalisti (po abecednem vrstnem redu) so:

SLOVENIJA
Športnice: Janja Garnbret, Meta Hrovat, Ema Klinec, Ilka Štuhec, Tina Trstenjak
Športniki: Luka Dončić, Goran Dragić, Tim Gajser, Jan Oblak, Primož Roglič
Klubi: NK Maribor, NK Olimpija Ljubljana, OK ACH Volley, RK Celje Pivovarna Laško, RK Krim

HRVAŠKA
Športnice: Sara Kolak, Antonija Mišura, Sandra Perković, Donna Vekić, Blanka Vlašić
Športniki: Domagoj Duvnjak, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Martin i Valent Sinković
Klubi: GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, NK Rijeka, RK PPD Zagreb, VK Jug CO

SRBIJA
Športnice: Tijana Bošković, Milica Mandić, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Ivana Španović
Športniki: Bogdan Bogdanović, Novak Đoković, Nikola Jokić, Andrija Prlainović, Miloš Teodosić
Klubi: FK Crvena zvezda, FK Partizan, KK Crvena zvezda, KK Partizan, VK Partizan

>> Kdo so bili prejemniki naziva v letu 2018?


SPORTO Awards

Tekmovanje SPORTO Awards nagrajuje najboljše primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu. Za nagrado SPORTO se lahko prijavijo vsa dela, ki vsebujejo kombinacijo športne tematike in komuniciranja z izbrano ciljno skupino. Podeljujemo jo v partnerstvu z Evropskim sponzorskim združenjem (ESA), nacionalni partner v Sloveniji je Društvo za marketing Slovenije (DMS). Podrobnosti o tekmovanju so na voljo na spletni strani SPORTO Awards.

>> Kdo so bili nagrajeni v letu 2018?