SPORTO 2024 v Portorožu

Uradno potrjujemo, jubilejna 20. SPORTO konferenca bo potekala 21. in 22. novembra 2024 v Portorožu, na prizorišču, kjer je pred leti utrdila svoje korenine!

Odvijamo prve tančice skrivnosti glede prihajajočega jubileja! Dvajseta izvedba mednarodne konference o marketingu in sponzorstvih v športu SPORTO bo potekala jeseni 2024 v središču Portoroža, torej tam, kjer je konferenca gostovala že dvanajstkrat doslej.

Po spletni (v času pandemije covida-19), stadionski (na VIP tribuni v Stožicah) in zimski (med nordijskem SP v Planici) izkušnji se SPORTO vrača v (S)Portorož. Potrjen je tudi termin konference, ki bo vnovič dvodnevna, in sicer v četrtek in petek, 21. in 22. novembra 2024.

V okviru SPORTO konference bomo organizirali tudi nekaj dogodkov »Road to SPORTO«. Prvi se bo posvetil e-športu in igričarstvu, torej industriji, ki je v zadnjih letih dodobra zaznamovala svet športa z vse večjim zanimanjem mlajših generacij. Vse poti bodo vodile na Game Gang Show, igričarski spektakel, ki bo letos drugič v Ljubljani, vnovič na Gospodarskem razstavišču, in sicer v petek, 5. aprila 2024.

Drugi »Road to SPORTO« dogodek pa se bo osredotočil na trajnost, temo, ki ne bi mogla biti bolj primerna za današnje izzive športne industrije in družbe. Združili bomo prizadevanja za spodbujanje raznolikosti in vključenosti v šport ter raziskali okoljski vpliv športnih dogodkov in prizadevanja športnih organizacij za zmanjšanje ogljičnega odtisa, spodbujanje trajnostnih praks in ozaveščanje o okoljskih vprašanjih. Vse našteto in še marsikaj na področju trajnosti in športa nas bo združilo v Centru Rog v Ljubljani v petek, 24. maja 2024.

Pred novembrsko izvedbo SPORTO konference bomo kot vselej pripravili tudi SPORTO magazin (v elektronski obliki) s poglobljenimi tematikami, povezanimi tudi s konferenco.

Zabeležite si datume in spremljajte SPORTO informativne kanale, spletno stran in družbena omrežja glede novosti in informacij o vstopnicah.