V (S)Portorožu Facebook, #HeroTheHedgehog, Synergy in IBM

Dobrih pet mesecev pred konferenco SPORTO 2018 najavljamo prve predavatelje. (S)Portorož bo med 22. in 23. novembrom znova gostil ugledna mednarodna imena iz sveta športnega posla, sponzorstev, vključevanja navijačev in digitalnega komuniciranja. Med že potrjenimi gosti so Sam Seddon (IBM), Carsten Thode (Synergy), Ian Mollard (Curiosity 360) ter Kike Levy (Facebook).

Sam Seddon pri tehnološkem velikanu IBM vodi in upravlja športna partnerstva z Wimbledonom in ragbi zvezo »England Rugby«. Med drugim je odgovoren za digitalno strategijo in storitve, ki jih IBM zagotavlja za Wimbledon, kjer v vrhuncu teniškega turnirja vodi ekipo 180 ljudi. Seddon je bil leta 2015 prepoznan (s strani Information Age) za enega izmed vodilnih strokovnjakov na področju uporabe podatkov. Lanska kampanja v povezavi z Wimbledonom, ki jo je vodil, je prejela nagrado Campaign Magazine za najboljšo digitalno inovacijo leta.

Carsten Thode je direktor strategij pri Synergy, eni vodilnih sponzorskih agencij s pisarnama v Londonu in New Yorku. Med naročniki agencije so med drugimi podjetja Bose (partnerstvo z ekipo Mercedes AMG Petronas F1), Beko (partnerstvo s FC Barcelono), BMW, Coca-Cola, Under Armour, Aviva, SSE, Canterburry in Accenture. Thode je bil pred prihodom v Synergy v vlogi globalnega sponzorskega menedžerja pri Reutersu (formula 1 in golf) ter v vlogi vodje strategij pri angleškem nogometnemu klubu Manchester United.

Ian Mollard ima več kot 25 izkušenj dela v industriji športnih dogodkov. V zadnjih letih se je osredotočil na produkcijski del in bil vključen v (para)olimpijske igre London 2012 in Rio 2016, SP v rokometu Katar 2015, Evropske igre Baku 2015, Invictus Games 2014 in 2016 ter SP v atletiki London 2017. Na atletskem svetovnem prvenstvu je Mollard s svojo ekipo »oživil« maskoto »Hero The Hedgehog«, ježka junaka, ki je prevzel srca ljudi in postavil nove standarde v interakciji z občinstvom. Aktivacija maskote je bila nagrajena v okviru BT Sports Industry Awards 2017.

Pridruži se nam v Portorožu

Prijavi se

SPORTO bo prvič gostil predstavnika Facebooka, že dalj časa ključnega družbenega omrežja za športne organizacije in tudi sponzorske znamke. V (S)Portorožu se nam bo pridružil Kike Levy, ki pri Facebooku vodi strateška športna partnerstva za področje Južne Evrope. Levy je bil pred tem v vlogi vodje področja Twitter Sports za področje Španije, Portugalske in Italije, še prej pa je deloval v oddelku medijskih pravic pri Infont Sports & Media.

Vabljeni k spremljanju naših kanalov na poti do 15. izvedbe SPORTO konference, ki bo potekala 22. in 23. novembra v Portorožu. Izkoristite zgodnjo prijavo; za prijave do 30. junija 2018 velja posebna cena.