SPORTO 2021 proti končni podobi

Le še dober mesec in pol nas loči do nove, dodobra spremenjene izvedbe SPORTO konference, ki bo v obliki izkušnje prek spleta potekala 21. in 22. januarja 2021. Tokrat predstavljamo 5 novih, nadvse zanimivih gostov, ki se pridružujejo našemu seznamu predavateljev z vseh koncev sveta.

Sam Mathews je pred 16 leti ustanovil Fnatic, ki je z leti postala najbolj priljubljena organizacija v svetu e-športa. S pisarnami po svetu, z milijoni sledilcev, lastno linijo opreme in inovativnimi partnerstvi (BMW, Monster, Gucci, Lavazza, Hisense …) je postala vodilna igričarska znamka. Kaj se od e-športa lahko nauči tradicionalni šport?

Luca Massaro je prvi mož in ustanovitelj digitalne agencije WePlay, ki nam bo predstavil svoje poglede in izkušnje o tem, kako naj športne organizacije in sponzorske znamke zmagujejo v digitalni dobi. Pristop do uspešnega sodelovanja bo razgrnil tudi na podlagi partnerstev z nogometnim klubom AC Milan in združenjem mešanih borilnih veščin UFC.

Stefan Gunnarsson ve veliko o Vikingih, saj je kot direktor marketinga Nogometne zveze Islandije (KSI) vodil projekt prenove celostne podobe in strateškega znamčenja reprezentanc in zveze, kjer se rdeča nit vleče vse od prvotnih prebivalcev Islandije. Predstavnik ene manjših evropskih nogometnih zvez bo z nami delil pogled v zakulisje nagrajene prenove (zadnje priznanje so prejeli na Clio Sports Awards) islandskega nogometa, ki je odprla tudi nove trženjske poti.

Matthew Entwistle je izvršni direktor skupine Two Circles, športno-marketinške agencije leta v Veliki Britaniji. Razvil je teorijo, kako bo pandemija covida-19 pospešila razvoj hibridnega medijskega modela. V pogovoru se mu bosta pridružila Franjo Bobinac, odgovoren za globalni marketing pri Hisense (partnerstva z UEFA, PSG in košarkarskim zvezdnikom Dwyaneom Wadeom), in Guy Edri, izvršni podpredsednik za poslovni razvoj pri pametni TV-platformi Vidaa (sodelovanje z NBA League Pass).

Dostop do ducata poglobljenih predavanj, intervjujev in diskusij v dveh dneh (in možnostjo ogleda z zamikom), z ugodnejšo prijavnino do konca leta (le 99 EUR + ddv) je mogoč tukaj.