SPORTO 2022 PREDSTAVLJA PRVE GOSTE

Manj kot dva meseca nas ločita do nove, spremenjene podobe SPORTO konference, katere izkušnja bo tokrat povsem »stadionska« in prvič v predpoletnem terminu. Dobili se bomo namreč v četrtek, 9. junija, na VIP tribuni stadiona Stožice. Predstavljamo prve goste, naše predavatelje, ki prihajajo v Ljubljano dodati svoje zanimive kamenčke v mozaik mednarodne konference o marketingu in sponzorstvih v športu. Letošnja agenda vključuje aktualne tematike v luči okrevanja po pandemiji, prepletanja fizičnega in virtualnega, kreiranja in distribucije vsebin, prihodnosti, ki jo v šport prinaša splet 3.0 ter sponzorskih trendov in izzivov, tudi z vidika trajnosti.

Matt Rogan, soustanovitelj britanske agencije Two Circles in eden vodilnih svetovalcev v industriji, se na SPORTO vrača po letu 2015. O vlogi športa v družbi razmišlja nadvse široko. Predstavlja in zagovarja drzne napovedi, kako bi lahko šport zacelil razdeljeni svet. Ob tem, da je šport že nekaj časa tudi B2C-posel, s tem pa so klubi in zveze postali neke vrste medijske platforme, izpostavlja, da so odločevalci v teh organizacijah pogosto v zagati, saj ne vedo več natančno, kako v takem okolju delovati. Na konferenci bo Matt razložil, kako šport vstopa v svoje zlato obdobje, četudi gre pogosto skozi temne faze razvoja. Matt je avtor knjige »All to Play For – How Sport can Reboot Our Future« ter redni predavatelj o razvoju športnega poslovanja in o posledicah tega za širšo industrijo.

Matt Rogan, Two Circles, SPORTO 2016. Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Katie Matthews je direktorica partnerstev pri agenciji LIttle Dot Sport (sodi pod okrilje Little Dot Studios), ki postavlja nove standarde pri kreiranju in distribuciji digitalnih športnih vsebin. Med njihovimi naročniki so Formula E, Serie A, The FA, America’s Cup, Eurosport in mnogi drugi. S strateškim pristopom in vpogledom v družbene platforme kot so YouTube, Facebook, TikTok, Twitter, Snapchat in Instagram svojim naročnikom pomagajo pri razvoju in monetizaciji sodobnega digitalnega občinstva.

Casper Svanemose se je pred štirimi leti pridružil družbi Continental. Na Danskem vodi zelo odmevno kampanjo Share The Road, ki se osredotoča na sobivanje vseh udeležencev na cesti, s poudarkom na kolesarjih, ki jih povsod po svetu pestijo podobne težave. Tudi zaradi sodelovanja Continentala z Dirko po Franciji (Grand Depárt bo letos v Københavnu) ta priznana znamka pnevmatik skuša dvigniti raven sodelovanja na cesti in empatije med kolesarji in drugimi vozniki.

Patrick Haslett je eden od pionirjev združevanja pojmov trajnostni razvoj in šport na Irskem. Je soustanovitelj podjetja Impact 3 Zero, ki se prvenstveno ukvarja s projekti in pobudami med športnimi organizacijami, ki se vse bolj zavedajo soustvarjanja trajnostne prihodnosti. Predstavil bo nekaj odličnih primerov sobivanja športa in trajnostnega razvoja ter se posvetil tudi poslovnemu vidiku za vse vpletene deležnike.

Richard Petrich je izvršni direktor agencije Value of We, ki skrbi za celostne izkušnje blagovnih znamk na področju soznamčenja, e-športa do metavesolja. Portfelj njihovih partnerstev med drugim vključuje DHL, G2 Esports, Ralph Lauren, Red Bull in Soho House, Richard pa ima za seboj več uspešnih ustanovitev zagonskih podjetij na področju športa in tehnologije.

Za konferenco so že na voljo zgodnejše in ugodnejše prijave, obiščite sporto.si. Udeležba bo omejena na 300 udeležencev, na voljo je še 200 vstopnic. Kotizacija vključuje udeležbo na vseh predavanjih in diskusijah, kosilo, večerni prigrizek, darilce, večerno zabavo ter možnost udeležbe na delavnici naslednjega dne (petek, 10. junija) v dopoldanskih urah.

Sledite našim novicam in doživite z nami stadionsko izkušnjo SPORTO konference!