Predstavljamo prve SPORTO 2019 govorce

McLaren Group, Angleška nogometna zveza, agenciji Octagon ter Y Sport, specializirana za področje ženskega športa, so med prvimi organizacijami, ki so s svojimi predstavnicami in predstavniki potrdile udeležbo na letošnji izvedbi konference. SPORTO 2019 bo potekal 21. in 22. novembra. Spoznajte prve govorce.

Sally Hancock in Sally Horrox sta izvršni partnerici v britanski svetovalni družbi Y Sport. Hancockova je nekdanja direktorica olimpijskega marketinga pri banki Lloyds in mednarodno uveljavljena sponzorska strateginja. Leta 2013 je prejela priznanje za britansko sponzorsko osebnost leta, v naslednjem letu pa je prvič gostovala na SPORTO konferenci. Tokrat se v Portorož vrača v družbi Sally Horrox, s katero sta v zadnjih letih orali ledino na področju profesionalnega in komercialnega razvoja ženskega športa. Intervju s Sally Horrox je bil objavljen v zadnji številki SPORTO magazina.

John Allert je strokovnjak za znamčenje pri McLaren Group, nazadnje v vlogi direktorja marketinga. Ima več kot 25 let izkušenj s svetovanjem vodilnim svetovnim blagovnim znamkam. Preden se je pridružil McLarnu, je bil izvršni direktor podjetja Interbrand v Veliki Britaniji. Njegovo delo pri slovitem McLarnu, najbolj znanem iz sveta Formule 1, je pridobilo številna priznanja v industriji, vključno z One Show Gold Pencil, britansko nagrado za tržne raziskave, Cristal Award in Gold Clio. O širitvi znamke McLaren in njenem vstopu v svet kolesarstva si lahko preberete v Allertovem intervjuju v zadnji številki SPORTO magazina.

Izkoristite poletno Early Bird ponudbo

Prijavite se na #sporto2019

Joel Seymour-Hyde je direktor britanske izpostave Octagona, globalne kreativne marketinške agencije s podružnicami v 22 državah po svetu. Joel kot svetovalec sodeluje s številnimi vodilnimi blagovnimi znamkami kot so ABInbev, Adidas, AIG, Cisco, Delta, Mars, MasterCard, Shell, Sony in Standard Chartered. Agencija Octagon UK je bila letos okronana za evropsko agencijo s strani Evropskega sponzorskega združenja (ESA) in agencijo leta v športni industriji v okviru nagrad BT Sports Industry Awards.

Marzena Bogdanowicz je od leta 2017 direktorica marketinga ženskega nogometa pri Nogometni zvezi Anglije, kjer skrbi za rast in razvoj ženske nogometne igre in angleških levinj (»Lionesses«). Pred tem je svetovala številnim organizacijam, ki vključujejo Olimpijski komite Velike Britanije, Mednarodni olimpijski komite, Britanski parlament in Visit Britain. Na Olimpijskem komiteju VB je med letoma 1996 in 2006 delovala kot prva direktorica marketinškega oddelka. Ustvarila je koncept Team GB, ki je postala ena najmočnejših športnih znamk v VB.